Змінюється порядок заповнення платіжних документів для сплати податків у зв'язку з запровадженням єдиного рахунку

Змінюється порядок заповнення платіжних документів для сплати податків у зв'язку з запровадженням єдиного рахунку
Ключові слова: новий розділ, сплата, керування платежами
 

З початку року було запроваджено нову систему сплати податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та ЄСВ на небюджетні рахунки через єдиний рахунок паралельно з діючою системою сплати платежів. Як перейти на єдиний рахунок читайте за посиланням.

Так, у зв’язку з цим наказом Мінфіну № 847 внесено зміни до наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 24 липня 2015 року № 666», який коригує положення Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів.

Але для платників, що не використовують єдиний рахунок, порядок заповнення платіжних доручень не змінюється, тільки внесено деякі зміни до переліку кодів видів сплати.

Щоб платникам на єдиний рахунок були зараховані кошти, у розрахунковому документі потрібно зазначити реквізити одержувачів, суми коштів, дати та номеру податкового повідомлення-рішення; призначення відповідного платежу та його одержувача, або взагалі без зазначення одержувача коштів.

Порядок було доповнено новим розділом, щоб забезпечити заповнення реквізиту «Призначення платежу» для функціонування системи сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску через єдиний рахунок.

Ведені зміни дозволять оформити сплату:

  • за одним видом платежу одним документом на переказ коштів із зазначенням конкретного одержувача коштів;
  • за декілька видами платежів одним документом на переказ коштів із зазначенням за кожним видом платежу конкретного одержувача коштів;
  • однією сумою без зазначення одержувача коштів.
     

Однак, платнику, що вкаже декілька одержувачів коштів, буде забезпечена можливість направити кошти кожному одержувачу із загальної суми, що зазначена у документі на переказ.

Платник отримає можливість керувати своїми платежами щодо спрямування коштів в рахунок сплати грошових зобов’язань, визначених:

  • на підставі податкових повідомлень-рішень шляхом заповнення в реквізиті «Призначення платежу» розрахункових документів інформації про дату та номер відповідного податкового повідомлення-рішення;
  • на підставі податкових декларацій (розрахунків) шляхом заповнення в реквізиті «Призначення платежу» розрахункових документів інформації про призначення відповідного платежу та його одержувача.
     

Наказ № 847 набере чинності з моменту його опублікування. На момент підготовки цього матеріалу не опубліковано. 

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: