Закон про електронні трудові книжки опубліковано

Закон про електронні трудові книжки опубліковано
Ключові слова: період переходу, оригінал, призначення пенсії
 

Сьогодні був опублікований Закон № 1217-IX  щодо ведення трудових книжок в електронній форміВін втупає в силу з 10 червня, окрім декількох положень. Впродовж трьох місяців з момунту публіказії документу, Кабінет міністрів має прийняти ряд нормативно-правових актів, що випливають із цього Закону.

Тепер облік трудової діяльності буде вестись в електронній формі. Також закон врегульовує збір, обробку та використання інформації.

Були внесені зміни до КЗпП, законів про збір та облік єдиного внеску, про пенсійне страхування, про держ службу, про службу в органах місцевого самоврядування та ряду інших законодавчих актів.
 

Прийнятий закон визначає, що:

  • період переходу на електронні книжки теміном 5 років, зокрема внесення даних до Держреєстру з паперових книжок;
  • внесення даних з трудової книжки до реєстру через веб-портал Пенсійного фонду України, шлюхом скановання чи оцифровання документів;
  • після внесення даних з трудової книжки до Держреєстру, оригінал паперової трудової книжки потрібно повернути працівнику під підпис (на вимогу працівника роботодавець зобов'язаний вносити записи на вимогу працівника до паперової трудової книжки);
  • буде наявна можливість автоматичного призначення пенсії (без звернення працівника), але право на відстрочення виходу на пенсію при цьому зберігається.

     

Внесені зміни до законодавства відкривають ряд можливостей

1. Вони допоможуть зменшити витрати на ведення паперового документообігу.

2. Спростить доступ до інформації про стаж працівників.

3. Усунуть ризики втрати чи пошкодження трудової книжки та даних, що вона містить.

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

 

Читайте також: