Податкова реформа. Президент підписав Закон №1209-1 щодо змін у адмініструванні ЄСВ

Податкова реформа. Президент підписав Закон №1209-1 щодо змін у адмініструванні ЄСВ

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон № 465-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" (відповідний законопроєкт № 1209-1 було прийнято Верховною Радою 16 січня 2020 року).  

Законом внесено зміни до дванадцяти законодавчих актів, зокрема, до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» в частині приведення у відповідність до діючого законодавства назв центральних органів виконавчої влади, що здійснюють адміністрування ЄСВ, уточнення порядку направлення вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску, внесення змін до розміру штрафних санкцій за порушення вимог, передбачених Законом; Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» щодо уточнення формули розрахунку питомої ваги вартості реалізованих сільськогосподарських товарів, при досягненні якої у сільськогосподарського товаровиробника виникає право на отримання бюджетної дотації; Закону України «Про судовий збір» стосовно встановлення максимальної величини ставки судового збору за поданням до адміністративного суду апеляційної або касаційної скарги на рішення суду.


Читайте також: 

Президент ветував Закон про єдиний рахунок для податків із "тютюновою" правкою


Законом також внесено зміни до ще 63 законодавчих актів України, якими передбачається узгодити питання розподілу повноважень між органами податкової та органами митної служби та якими чітко визначено, що контролюючий орган - це орган, який визначений Податковим кодексом України.

Законом також більш точно визначено механізм адміністрування і механізм оскарження рішень по донарахуванню з ЄСВ.

Більш детально про положення Закону № 465 розповімо в окремій аналітиці, слідкуйте за новинами, а щоб не пропустити важливу інформацію, радимо підписатися на розсилку (в кінці цієї сторінки).


Читайте також:

Верховна Рада запровадила єдиний рахунок для сплати податків з 1 січня 2021 року

ДПС про нові законопроекти: Єдиний рахунок для сплати податків і зборів та ЄСВ

Запровадження єдиного рахунку для сплати ЄСВ, податків і зборів: як це буде працювати


Нагадуємо, 16 січня було прийнято ще один законопроєкт, який вносить суттєві зміни в податкове законодавство. Мова йде про скандальний проєкт № 1210. 11 лютого його передали на підпис главі держави, але поки що Закон  не підписано. 


Не витрачай півжиття на бухгалтерські розрахунки та первинні документи, що постійно не доходять до контрагентів, коли можеш витратити цей час на бізнес та відпочинок! Тисни на СОТУ та почни заробляти вдвічі швидше!


ПРИДБАТИ ВЕБ-СЕРВІС СОТА

 

Чому я обираю "СОТА" і як це спростило моє життя (ЧИТАТИ)

Переваги роботи для ФОП в СОТА (ЧИТАТИ)

Зручний документообіг з СОТА на Вашому Смартфоні (ЧИТАТИ)

Джерело: Бухгалтер 911

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Читайте також: