Програмний РРО. Який обрати?

Програмний РРО. Який обрати?

Під терміном реєстратор розрахункових операцій (РРО) розуміють пристрій для контролю грошових операцій та обігу товарів контролюючими органами. Прикладами таких реєстраторів є касові апарати або ж POS-термінали. 

Але більшості підприємців доцільніше буде використовувати програмні каси, оскільки для роботи з аналоговими РРО потрібно придбати саме обладнання, а також щомісяця сплачувати абонентську плату за обслуговування апаратів. Частіше за все такі відрахування значно перевищують вартість використання програмних РРО протягом року. 
 

Програмний РРО (ПРРО)

А от програмні каси мають аналогічний функціонал, але являють собою спеціалізоване програмне забезпечення, що можна встановити на будь-який пристрій, зручний для користувача. Це може бути комп'ютер, смартфон, планшет, ноутбук тощо. ПРРО відправляє створені чеки на сервер податкової служби в електронному вигляді. А вже покупцю чек можна надати одним із наступних способів: 

  • роздрукувати на будь-якому принтері; 
  • відправити чек: через месенджер, на електронну пошту, у вигляді SMS чи шляхом сканування QR-коду.
     

Які ж варіанти ПРРО може обрати підприємець?

  • безкоштовні програмні рішення від ДПС;
  • програмні реєстратори від українських розробників з розширеним функціоналом.
     
Програмний РРО від ДПС (безкоштовний)

Його можна завантажити відразу з сайту ДПС. А програмну касу можна встановити на пристрої з операційними системами Android та Windows. 

Безкоштовна каса надає користувачу можливість працювати з основними функціями: фіскалізація операцій та робота з електронними чеками. 

 Переваги:

  • безкоштовно;
  • надійно.

Недоліки:

  • відсутня підтримка;
  • обмежений функціонал.
     
ПРРО від українських розробників

Це сервіси, які на відміну від безкоштовних кас, крім основних функцій пропонують користувачам значно більше можливостей, які ви отримаєте за невелику щорічну абонплату (від 980 грн/рік).

Переваги:

  • відносно невелика ціна;
  • можливість імпорту номенклатури;
  • зручна робота з товарами/послугами;
  • можливість використання власних пристроїв для роботи;
  • можливість підключення обладнання: принтеру, сканеру;
  • вся інформація зберігається на сервері;
  • надійна технічна підтримка.

Недоліки:

  • Додаткове обладнання (принтер, сканер штрих-кодів) потрібно придбати окремо.

 

Озираючись на наш досвід впровадження ПРРО, можемо вам порадити реєстратори СОТА Каса та Cashalot. Пропонуємо далі розглянути більш докладно згадані рішення. 

Для роботи з цими ПРРО вам потрібні лише пристрій для роботи (з доступом до мережі інтернет) та електронний підпис (КЕП). І вже після простої реєстрації ви зможете моментально фіскалізувати чеки у контролюючому органі. 

Крім того, для роботи з цими ПРРО вам не потрібно використовувати послуги еквайрингу! Всі чеки автоматично будуть фіксалізуватись на сервері ДПС.

Якщо ж з будь-яких причин ви втрачаєте зв’язок з фіскальним сервером (відсутній інтернет, перебої з роботою серверу) – з ПРРО можна працювати офлайн. СОТА Каса та Cashalot може працювати ще протягом 36 годин без зв’язку з сервером ДПС.

Коротко зупинимось на кожному з них.
 

СОТА Каса

Цей ПРРО не потрібно встановлювати на ваш пристрій, адже СОТА Каса – це веб-ресурс. А отже працювати в ньому можна з будь-якого гаджету та в будь-який момент. Не забудьте також про електронний підпис. 

А простий та інтуїтивний інтерфейс буде відразу зрозумілий для користувача, з ним ви легко зможете відкривати та закривати зміни. А от автоматичне формування та відправлення z-звіту полегшить вам роботу.

Таке рішення підійде для вас, якщо вам потрібна мобільність, або ж ви хочете отримати ПРРО не витрачаючи на нього багато коштів. 
 

Cashalot

Це програмний РРО, який потрібно встановити на ваш комп’ютер. І відразу забуваємо про придбання техніки, витрати на обслуговування та папір для чеків.  

Головною перевагою цього реєстратора є можливість його інтеграції з вашою обліковою системою (1С, SAP тощо). І звичайно Cashalot також позбавить вас зобов’язання формувати звіти, адже він буде це робити автоматично.

Крім того, в цій програмі ви можете вносити необмежену кількість найменувань товарів та послуг, а за потреби завантажити свій довідник номенклатур. Тому це рішення підійде як невеликим підприємцям, так і інтернет-магазинам з чималим різноманіттям товарів.


Сподіваємось даної інформації вам було достатньо для того, щоб обрати для себе зручний програмний РРО. Якщо ж цього матеріалу було не достатньо, напишіть нам у чат-бот за посиланням: t.me/intelserv_bot.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

Автор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст групи компаній Інтелектуальний сервіс

РРО #програмнийРРО #СОТАКаса #Cashalot #Cashalotоновлення #програмCashalot #СОТАКасаонлайн #sota #sotakasa #купитьСОТАКаса #придбатисотакаса #придбатиCashalot


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: