Схвалено законопроєкт "Про хмарні послуги"

Схвалено законопроєкт "Про хмарні послуги"

280 депутатів ЗА! 

Верховна Рада підтримала законопроєкт, який збільшить ефективність використання державних ресурсів та регулює застосування хмарних технологій. 

Раніше ми повідомляли про підтримку законопроекту Європейською Бізнес Асоціацією. Пропонуємо ознайомитись зі статтею.

 


Читайте також:

Що ефективніше для бізнесу в період кризи: Хмарний сервер чи власне “залізо”?

План-графік податкових перевірок по-новому: проект Порядку

На скільки безпечно зберігати документи в електронному вигляді? Рекомендації щодо архівування даних

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:

 


 

Законопроєкт розроблено Міністерством та Комітетом цифрової трансформації.

 

"Ми пропонуємо запровадити принцип Cloud First. Це дозволить знизити ризики корупції на закупівлі обладнання, зменшити витрати з бюджету та прискорити впровадження інновацій в органах влади, освіти, науки та інших сферах життя. Ухвалення закону в другому читанні стане поштовхом для більш ефективної взаємодії держави та суспільства» – зазначає  Віцепрем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Світовий досвід демонструє, що системи хмарних обчислень зменшують витрати на побудову та розширення державними установами власних потужностей. За даними журналу "The Economist", обсяги цифрової інформації зростають удесятеро кожні п’ять років. Тому для оброблення інформації самотужки органам влади та місцевого самоврядування необхідно періодично збільшувати кількість обчислювальних та людських ресурсів

На думку співавтора законопроєкту, заступника голови Комітету цифрової трансформації Олександра Федієнка, законопроєкт про хмарні послуги визначає правила гри між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, держпідприємствами та постачальниками хмарних послуг. 

"Ухвалення законопроєкту дасть поштовх цифровізації держави та використанню прогресивних технологій. Дякую всім, хто взяв участь у розробленні законопроєктів та підтримав їх ухвалення в першому читанні. Ми продовжимо роботу над удосконаленням тексту законопроєкту до другого читання і надалі залучатимемо широку аудиторію фахівців до цього процесу» – коментує  Олександр Федієнко.

Приміром, у Великій Британії використання хмарних технологій зменшило витрати на цифрові трансформації та інформаційні технології від 2012 до 2015 року на 3,56 млрд фунтів стерлінгів.

 

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ХМАРНІ РІШЕННЯ

 

 

Джерело: Сайт Міністерства цифрової інформації України

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: