Е-декларування-2020: рекомендації ДПС та НАЗК

Е-декларування-2020: рекомендації ДПС та НАЗК

Офіс великих платників податків ДПС звертає увагу на рекомендації Національного агентства для суб’єктів декларування при заповненні декларації звіряти інформацію з даними державних реєстрів. Вхід до реєстрів здійснюється за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Дані, які необхідно зазначити у розділі 3 «Об’єкти нерухомості» та розділі 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації, можна перевірити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Інформацію до розділу 8 «Корпоративні права» та розділу 9 «Юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї» декларації, можна звірити з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.


Читайте також:

Антикорупційне декларування – 2020: НАЗК радить звіряти дані з держреєстрами


Онлайн-сервіс Електронний кабінет водія надасть усю інформацію про транспортні засоби, які перебувають в особи на праві власності. Отримана інформація знадобиться при заповненні розділу 6 «Цінне рухоме майно — транспортні засоби».

Портал електронних послуг Пенсійного фонду України допоможе знайти інформацію про отримані протягом року доходи. Крім того, відомості про доходи можна отримати, сформувавши запит в Електронному кабінеті на сайті Державної податкової служби України за посиланням. Інформацію про доходи за попередній рік можна отримати після 10 лютого.


Цікаво знати:

Всі надходження на особисті картки - оподатковувати! Чи фейк від «податківців»?


Власникам повітряних суден радимо перевірити інформацію у Реєстрі цивільних повітряних суден України.

Власники морського та річкового транспорту можуть отримати інформацію в Судновій книзі України та Державному судновому реєстрі.

З правилами користування зазначеними реєстрами можна ознайомитись на сайтах відповідних органів державної влади.

Важливо: інформація, яка міститься у реєстрах, може бути неповною та періодично оновлюватися.


Не витрачай півжиття на бухгалтерські розрахунки та первинні документи, що постійно не доходять до контрагентів, коли можеш витратити цей час на бізнес та відпочинок! Тисни на СОТУ та почни заробляти вдвічі швидше!


ПРИДБАТИ ВЕБ-СЕРВІС СОТА

 

Чому я обираю "СОТА" і як це спростило моє життя (ЧИТАТИ)

Переваги роботи для ФОП в СОТА (ЧИТАТИ)

Зручний документообіг з СОТА на Вашому Смартфоні (ЧИТАТИ)


Джерело: Офіс великих платників податків ДПС
Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Читайте також: