Антикорупційне декларування – 2020: НАЗК радить звіряти дані з держреєстрами

Антикорупційне декларування – 2020: НАЗК радить звіряти дані з держреєстрами

До 01.04.2020 р. особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування подають антикорупційну декларацію за 2019 рік. Виконують цей обов’язок, заповнюючи розділи цієї декларації на офіційному вебсайті НАЗК.  Такі вимоги ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VII.

До того ж із 1 січня 2020 року введена нова форма антикорупційної декларації.

НАЗК рекомендує при заповненні декларації звіряти інформацію з даними державних реєстрів. Вхід до реєстрів здійснюють за допомогою кваліфікованого електронного підпису (далі — КЕП). Його в будь-якому випадку отримують особи, адже саме завдяки йому відбувається вхід на офіційний вебсайт НАЗК для заповнення антикорупційної декларації.

Придбати КЕП

Дані, необхідно для розділу 3 «Об’єкти нерухомості» та 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації, можна перевірити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Інформацію для розділів 8 «Корпоративні права» та 9 «Юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї» декларації можна звірити з даними Єдиного державного реєстру юросіб, ФОП та громадських формувань.

Онлайн-сервіс Електронний кабінет водія надасть всю інформацію про транспортні засоби, які перебувають в особи на праві власності. Отримана інформація знадобиться при заповненні розділу 6 «Цінне рухоме майно – транспортні засоби».

Портал електронних послуг Пенсійного фонду України допоможе знайти інформацію про отримані протягом року доходи. Крім того, відомості про доходи можна отримати, сформувавши запит в електронному кабінеті на сайті ДПС за посиланнямІнформацію про доходи за попередній рік можна отримати після 10 лютого.

Враховуйте, що НАЗК має доступ до усіх 16 реєстрів та баз даних, необхідних для перевірки декларацій в автоматизованому режимі. Тепер у деклараціях вимагають зазначати рахунки незалежно від наявності на них коштів. Тут ще й НБУ устиг внести зміни й силовики отримають розширену інформацію про банківські операції.

Джерело: Інтерактивна бухгалтерія

Нагадуємо також: Тепер не треба нікуди бігати, щоб оплатити податки, зробіть це онлайн одразу ж з самого веб-сервісу СОТА!

ПРИДБАТИ ВЕБ-СЕРВІС СОТА

ТОП-10 корисних публікацій про роботу з веб-сервісом СОТА:

  1. Зручний документообіг з СОТА на Вашому Смартфоні (ЧИТАТИ)
  2. Маршрути первинних документів у веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  3. Довільне підписання та багато інших лайфхаків у веб-сервісі «Сота» (ЧИТАТИ)
  4. Чому я обираю "СОТА" і як це спростило моє життя (ЧИТАТИ)
  5. Інструмент електронного документообігу в веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  6. Автопродовження Електронних підписів у веб-сервісі «СОТА» (ЧИТАТИ)
  7. Як почати роботу в СОТА (ЧИТАТИ)
  8. Графічне відображення у веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  9. Реєстр первинних документів в СОТА (ЧИТАТИ)
  10. Переваги роботи для ФОП в СОТА (ЧИТАТИ)

Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram

Читайте також: